Inspiratie

Weekend aan zee Belgische Kust

Leukste badplaatsen Belgische Kust voor weekend aan zee

Groepsaccommodatie Belgische kust huren?? Dit zijn de leukste badplaatsen van West-Vlaanderen. In deze badplaatsen vind je vele mogelijkheden om een weekendje België te boeken. Met je familie, vrienden of collega’s.

grootste aanbod groepsaccommodaties banner

En natuurlijk is een wandelvakantie West-Vlaanderen ook een goed idee. Je kunt hier ook een groepsaccommodatie België aan zee met sauna, jacuzzi en zwembad huren. Voor een yoga weekend aan het strand bijvoorbeeld.

Familieweekend Belgische kust?

Familieweekend België? Een weekendje naar de kust is altijd een goed idee. Dit jaar geen verblijf op een Waddeneiland, of een badplaats aan de Nederlandse kust. Dit jaar vieren we ons weekendje weg met de familie aan de kust van België. In België valt niet alleen veel in de Ardennen te ontdekken. Rijd eens een stukje verder door naar beneden en ga eens voor België, West-Vlaanderen. Hier vind je de leukste badplaatsen van de Belgische kust. Je kunt via deze site een groepsaccommodatie Belgische Kust voor 12, 14 of 16 personen huren. Er zijn echter ook groepsaccommodaties aan zee voor groepen van 18, 20, 22 en 24 personen te huur.

De Belgische kust met een grote groep

Met een grote groep een familieweekend, vriendenweekend of personeelsuitje vieren? Aan de Belgische Kust zijn prachtige accommodaties te huur voor grote groepen. Zeker als je met een grote groep een weekendje wilt vertoeven in een mooie vakantiewoning zit je hier prima. Er zijn groepsaccommodaties die ruimte bieden aan 8 tot wel 24 personen. Veel van deze woningen bevinden zich aan de kust, en sommige hebben zelfs zeezicht. Groepsaccommodaties aan de Belgische Kust zijn vaak van alle luxe voorzien. Zo zo zijn er groepshuizen voor vrienden- en familie groepen in De Haan, Middelkerke, Koksijde en Bredene te huur met een sauna, jacuzzi of zelfs privé zwembad. Een groepsaccommodatie België met uitzicht op zee huren, behoort ook tot de mogelijkheden.

De Haan

Een luxe villa voor 12, 14 of 16 personen aan de Belgische kust huren? Kies dan voor de bekende badplaats de Haan. Een van de mooiste Belgische badplaatsen, De Haan. In deze badplaats vindt je geen hoge appartementencomplexen, zoals in de meeste Belgische kustplaatsen wel het geval is. Hier vind je prachtige villa’s en geen hoogbouw.

 • Wat is er te doen: in deze schilderachtige plaats vind je een prachtig strand van 11km lang, met een gezellige boulevard. Je kunt je uitleven op de golfbaan, die al sinds 1903 bestaat. De golfbaan in De Haan, betekent dat je hier ook een golfweekend België kunt boeken. Wil je in de omgeving op pad? Brugge ligt op 17km afstand, een prachtige stad met veel karakter. Ook Museum de Parfum-O-Theek is een aanrader.
 • Hond op het strand - Belgische kust

 • Op pad met de kinderen: neem de Kusttram, die rijdt langs veel bekende Belgische badplaatsen. Ook naar De Panne, waar je Plopsaland vindt. Op zoek naar een leuke activiteit, maar geen zin in een druk attractiepark? Ga dan naar De Sierk. Een thema-speelparadijs in circus stijl. Je vindt er pipowagens, trapezes en eenwielers.
 • Honden op het strand in De Badplaats De Haan: van 1 juni tot 15 september tussen 10:00 en 19:00 uur zijn honden verboden op het strand. Maar buiten die tijden om mogen ze los lopen.

Je kunt na 15 september dus ook een vakantie met hond in De Haan boeken.

Wenduine

Een groepsaccommodatie aan de Belgische kust huren in een rustige badplaats aan zee? De “Prinses der Belgische Badsteden” zo wordt deze vissersplaats met 4000 inwoners ook wel genoemd. Hier kom je voor rust, zelfs in het drukke hoogseizoen. Wenduine is een rustige groene oase. Het heeft een breed strand en een bos. Met het dorpspleintje en de winkelstraat is het idyllische plaatje compleet. De boulevard is verkeersvrij gemaakt, wat het heerlijk maakt om met kinderen naartoe te gaan. In Wenduine kun je zwemmen, wandelen, vissen, fietsen, paardrijden en minigolfen. Wenduine is ideaal voor een familieweekend met kinderen aan zee in West-Vlaanderen. Maar ook voor een visvakantie is het een perfecte plek.

 • Honden op het strand: tussen 1 juli en 31 augustus honden op het strand verboden van 10:00 tot 19:00 uur.

Na 31 augustus kun je dus ook een weekendje met hond in Wenduine boeken. Je kunt in een huisje of groepsverblijf met hond verblijven of een hotel met hond huren.

Middelkerke

Een familieweekend aan zee in België vieren? Dan is een groepsaccommodatie in Middelkerke huren geen verkeerd idee. De bekende kustplaats In en rondom Middelkerke is een heleboel te beleven. Deze plaats is perfect voor kinderen, omdat je overal en nergens strandspeelpleintjes tegen komt.

grootste aanbod familiehuizen banner
 • Wat is er te doen: voor kunstliefhebbers is het beeldenpark tussen Westende en Middelkerke. Natuurliefhebbers kunnen naar de Schapenweide, een wandelgebied van 3ha groot. Op de verharde paden kun je naar hartelust wandelen, en mountainbikers leven zich uit op de onverharde paden. Voor meer avontuur kun je mee op de boot om te gaan zeevissen.
 • Tip: Met je vrienden zeevissen? Leuk voor een vriendenweekend aan zee!

 • Op pad met kinderen: fiets de Jommekeroute. Een puzzeltocht waarbij je langs allerlei stripbezienswaardigheden fietst en 11 verborgen letters zoekt.
 • Honden op het strand: tussen 16 september en 15 juni mag je met de hond op het strand, maar alleen aangelijnd. Vrij loslopen mag op de strook vanaf het strandhoofd ten oosten van de bewaakte zone “Carlton”. Ook is er een hondenweide ter hoogte van WZC Haerlebout.

Duinbergen

Duinbergen is een kleinere badplaatsje aan zee. Dit mooie historische badplaatsje zoek je echt op voor de rust. Bezoek bijvoorbeeld de Christus Koningkapel en Heilige-Familiekerk. Als je helemaal tot rust wilt komen en geen zin hebt in massatoerisme is Duinbergen ideaal als vakantie locatie. Je kunt er ook een huisje aan het water huren en van de rust, zee en vogels genieten. Misschien is yoga op het strand ook wel iets voor jou en boek je hier met je vrienden een yoga weekend.

Koksijde

Tien kilometer strand, om sommige plaatsen wel 50 meter breed, dat is Koksijde. Een ideale plek om een groepsaccommodatie Belgische kust te huren.

 • Wat is er te doen: zeehonden spotten! Koksijde is het enige strand in België waar zeehonden zich wel eens laten zien. Wil je naar een museum? Bezoek dan het abdijmuseum Ter Duinen, MeseOs.
 • Op pad met kinderen: ze vermaken zich heerlijk op het prachtige strand. Schelpen zoeken, zandkastelen bouwen, springen in de golven. Wat wil een kind nog meer? Op het strand zijn oriëntatiepalen, dit zijn handige herkenningspunten voor kinderen.
 • Honden op het strand: honden zijn verboden tussen 1 juni en 15 september tussen 10:30 en 18:30. Buiten de tijden mogen ze alleen aangelijnd op het strand.

Groep op het strand - vakantie aan de Belgische kust
Boek hier je groepsaccommodatie aan zee in Koksijde

Bredene

Op zoek naar een naaktstrand in België? Als naturist een vakantie België boeken? Bredene is een badplaats in België met naaktstrand. Voor een naturisten vakantie Belgische Kust. Ook is dit de enige plaats zonder dijk.

 • Wat is er te doen in Bredene?: bezoek het Driemaster Mercator, dit zeilschip is de trots van België
 • Op pad met kinderen: klaar met het strand? Ga dan los in “Hangtime”, waar je ook heel veel trampoline’s vindt.
 • Honden op het strand: honden verboden tussen 1 juni en 15 september tussen 10:30 en 18:30. Buiten de tijden alleen aangelijnd toegestaan.

Je kunt een groepsaccommodatie met hond in Bredene boeken. Het huren van een groot vakantiehuis met zwembad, sauna of jacuzzi is in Bredene ook mogelijk. Honden zijn in de meeste groepsaccommodaties aan zee welkom.

Conclusie: De leukste badplaatsen aan de Belgische kust zijn een geweldige plek voor een familieweekend, yogaweekend, groepsreis of vriendenweekend. Je kunt een hier een groepsaccommodatie aan zee huren of huisje aan het water. Er zijn ook grote vakantiehuizen Belgische kust te huur met zwembad, saunaof jacuzzi. Daarnaast is het mogelijk een luxe villa aan de kust van België te vieren. Huur bijvoorbeeld een 12 of 14 persoons vakantievilla met zwembad in Koksijde, Bredene of de bekende badplaats De Haan. Hier vind je prachtige villa’s om je weekend door te brengen. Of je nu met de hele familie, vrienden op pad gaat of een personeelsreisje hebt. Aan de Belgische kust vermaak je je zeker wel. Je vindt aan de kust van België ook accommodaties voor grote groepen.
groep vrienden op het strand - Belgische kust

Groepsaccommodatie aan zee huren?

Indien je een groepsaccommodatie aan zee wilt huren voor een groep groter dan 20 personen, zal je weinig aanbod ontdekken aan de Belgische kust. Voor een familieweekend aan zee met een groep van 20, 22, 24 of méér personen, boek je aan groot vakantiehuis of
groepsaccommodatie aan zee in Nederland of Frankrijk. In Nederland zijn er grote groepsaccommodaties aan zee voor groepen tot wel 60 personen te huur. Voor een groepsaccommodatie aan zee in Normandië of Bretagne kan je met een groep tot ongeveer 16 personen terecht.
Vind hier een groepsaccommodatie aan zee in Frankrijk.

Groepsaccommodatie aan zee huren en COVID 19.

Informeer voor je een groepsaccommodatie in het buitenland boekt, wat het actuele reisadvies voor het betreffende land is. Dit in verband met COVOD 19 en de wetten, regels en verordeningen die in verband hiermee gelden.
Bij een groepsaccommodatie aan zee binnen Europa geldt dat je ook vaak te maken hebt met Europese regels. Onder andere als je met de auto naar je vakantieadres afreist. Zo is een WA verzekering voor de auto met buitenlanddekking en groene kaart verplicht en heb je te maken met tolwegen, toltunnels en verkeersregels van de landen waar je doorheen rijdt. Voor een vakantie met de hond in het buitenland heb je daarnaast nog te maken met de regels die gelden voor het vervoer van honden, aanlijngeboden en muilkorfverplichtingen. Een groepsaccommodatie aan de Belgische kust boekt u hier.

grote vakantiehuizen landal banner